Module 1: Oude patronen

Deze eerste module staat in het teken van oude patronen. Allereerst zal ik je uitleggen wat ik hier precies mee bedoel. Ik zal je alles vertellen over het patroon waar dit programma om draait: Zelfopoffering. Hoe dit allemaal tot uiting kan komen, komt ook aan bod in deze module. Daarna zal ik je wat vertellen over het ontstaan van dit patroon: hoe komt het dat we dingen doen, die eigenlijk niet goed voor ons zijn? Vervolgens komen we op de gevolgen van het patroon van Zelfopoffering: wanneer wordt het een probleem? Op welke levensgebieden kun je dat tegenkomen? En last but not least: wat is het verband tussen het patroon Zelfopoffering en lichamelijke klachten?

De opdrachten bij deze module zijn bedoeld om jou meer inzicht te verschaffen in jouw oude patronen en hoe jij deze tegenkomt in jouw dagelijks leven. Daarnaast zul je aan het eind van deze module voor jezelf helder hebben wat jou drijft om deze patronen te doorbreken.

“Na het volgen van deze module weet jij waarom het voor jou zo vanzelfsprekend is om voor anderen te zorgen, maar des te lastiger om goed voor jezelf te zorgen.”

Door op de afbeelding hieronder te klikken, kun je het werkboek van deze eerste module downloaden. Hierin staan alle (schrijf)opdrachten en werkbladen. Deze vind je uiteraard ook in de online omgeving, maar in het werkboek vind je alle opdrachten bij elkaar. Ook handig als je het wilt printen.